Sosyal Medya

Güncel

Kürtlerden PKK’ya ‘Edi bese’

PKK’ya Kürt halkından da “silah bırak” çağrısı geldi. Çocuklarımızı Geri Verin Derneği (ÇOGEV-DER) öncülüğünde başlatılan imza kampanyasında sosyal medya üzerinden bir araya gelen vatandaşlar, PKK’ya “Êdî Bese (Yeter Artık), benim adıma silah kullanma, silahı bırak” dediler.



CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın “Silahları gömün” çaÄŸrısının ardından terör örgütü PKK’ya Kürt halkından da “silah bırak” çaÄŸrısı geldi. Çocuklarımızı Geri Verin DerneÄŸi  (ÇOGEV-DER) öncülüÄŸünde baÅŸlatılan imza kampanyasında sosyal medya üzerinden bir araya gelen vatandaÅŸlar, PKK’ya “Êdî Bese (Yeter Artık), benim adıma silah kullanma, silahı bırak” dedi. Önceki gün baÅŸlayan kampanyaya bölge halkından da destek yağıyor.

KÜRTLER PKK’YA “YETER ARTIK” DÄ°YOR

Yaptığı eylemlerle Çözüm Süreci’ni bitirme noktasına getiren PKK’ya karşı duyarlı Kürt vatandaÅŸlarının tepkisi dinmiyor. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan önceki gün muhtarlara hitaben yaptığı konuÅŸmada “Teröristler ya gidecekler ya da silahları gömecekler. Kimse devletin silah bırakmasını beklemesin” sözleri sonrası Kürtler harekete geçti. BaÅŸkanlığını Kürt Siyasetçi Galip Ä°lhaner’in yaptığı ÇOGEV-DER’in öncülüÄŸünde imza kampanyası baÅŸlatıldı. Sosyal medya hesapları Twitter ve Facebook ile www.pkksilahbirak.com internet adresleri üzerinden yürütülen kampanyaya kısa sürede binlerce kiÅŸi destek verdi. Ä°lk gün 3 bin kiÅŸinin destek verdiÄŸi kampanyaya destek artarak sürüyor. Birçok sivil toplum kuruluÅŸu temsilcilerinin de destek verdiÄŸi eylemin örgütün silah bırakıncaya kadar süreceÄŸi belirtildi. Müslüman Kürt halkının kampanyaya destek olması için de çaÄŸrıda bulunuldu.

KÜRT HALKININ SORUNU PKK

Kampanya hakkında yazılı olarak yapılan açıklamada, Kürtlerin en büyük sorununun PKK olduÄŸu vurgulanarak ÅŸöyle denildi:  “Cesur çoÄŸunluk Êdî Bese (Yeter Artık) diyecek.  Hükümet üzerine düÅŸeni yapmıştır. Artık üzerine düÅŸeni yapma sırası  Kürtler  (Biz)’dedir. Kürt Sorunu vardı ve AK Parti yapmış olduÄŸu reformlarla, Kürt sorununu bitirdi. Kürt sorunu artık bitmiÅŸtir. Kürt halkı olarak, Kürt sorununun bittiÄŸini ilan ediyoruz. Artık Kürt halkının en büyük sorunu PKK’dır. PKK, demokratikleÅŸmenin önündeki en büyük engeldir. PKK’nın silah bırakmaması için, tek bir neden dahi yoktur. Kürt halkı, PKK’ya silah bıraktıracaktır. PKK  silah bırakmadan, barışın gelmesi mümkün deÄŸildir.” 

 “PKK BÄ°ZÄ°M ADIMIZA SÄ°LAH KULLANAMAZ”

Çözüm Süreci’nin yeniden baÅŸlatılmasını isteyen Kürt halkı, yeni dönemde sürecin halkla beraber yürütülmesini istedi. Kürtlerin temsilcisinin PKK olmadığının vurgulandığı açıklamada, “Yaklaşık olarak 30 yıldır devam eden kardeÅŸ kavgasının bitmesi için, hükümetimiz önemli adımlar atmıştır. Atılan önemli adımların yerini bulması için, bu adımların Kürt  halkı tarafından desteklenmesi gerekiyor. Kürt halkı sürece dâhil edilmeden, baÅŸarılı olunamaz. Herkes sürece dâhil olmalı ve PKK’nın silah bırakması gerektiÄŸini, kesinlikle deklare etmelidir. Kürt halkı,  PKK’nın iÅŸlediÄŸi günahlara artık ortak olmamalıdır. Kürt halkı olarak, net tavrımızı ortaya koymalıyız. Net tavrımız ise ÅŸudur; PKK, kesinlikle bizim adımıza silah kullanmamalı / kan dökmemeli ve silah bırakmalıdır” denildi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.